Lessen vanaf 16,5 jaar!

Door 2toDrive kun je eerder beginnen met rijlessen, namelijk vanaf 16,5 jaar. Vanaf de dag dat jij 17 bent geworden kan je rijexamen doen. Ben je geslaagd? Dan mag je tot je 18e verjaardag de weg op onder begeleiding van door jouzelf gekozen coach(es). Je hoeft dus niet meer tot je 18e te wachten voordat je eindelijk met rijlessen mag beginnen, hoe vet is dat?

2toDrive is een experiment waarbij je onder begeleiding van een coach rijervaring opdoet. Jongeren en beginnende bestuurders zijn door minder rijervaring vaker betrokken bij ongelukken dan ervaren bestuurders. 2toDrive zorgt ervoor dat je gedurende een langere periode onder relatief veilige omstandigheden rijervaring kunt opdoen.

Aanvragen
rijles vanaf 16
rijlessen

Rijles

Iedereen is verschillend, zo ook met autorijden. Er zijn natuurtalenten, maar ook mensen die wat extra aandacht nodig hebben. Bij Rijschool Lammertink ben je aan het goede adres.

Bij Autorijschool  Lammertink kan elke cursist zich in elk geval verzekerd voelen van:

 • Kwaliteit;
 • Persoonlijke begeleiding;
 • Veiligheid;
 • Ervaring;
 • Geduld.

Afhankelijk van het aantal uren dat je zelf te besteden hebt, kun je de rijopleiding in je eigen tempo volgen…………

Aanvragen

Theorie

Voordat je rijexamen voor het autorijbewijs (categorie B) mag doen, moet je geslaagd zijn voor het theorie-examen. Voor deelname aan het theorie-examen moet je minimaal 18 jaar zijn. Deelnemers aan het experiment 2toDrive kunnen theorie-examen doen vanaf 16 jaar.

Het theorie-examen voor het rijbewijs B bestaat uit de volgende onderdelen:

 • gevaarherkenning (25 vragen);
 • verkeersregels (30 vragen);
 • verkeersinzicht (10 vragen).

Het theorie-examen bestaat uit ja/nee vragen, meerkeuze-vragen en open vragen. Je slaagt voor het theorie-examen als je 13 vragen goed hebt (van de 25) van het onderdeel gevaarherkenning en 35 vragen goed hebt (van de 40) van de onderdelen verkeersregels en verkeersinzicht.

Aanvragen
theorie examen
praktijk examen

Praktijk examen

Het vernieuwde rijexamen  (HVR) In 2008 is het rijexamen ‘nieuwe stijl’ geïntroduceerd. Dit is opgezet om het ongevallencijfer onder beginnende bestuurders omlaag te brengen. Nieuwe rijbewijsbezitters hebben een veel hoger ongevalrisico dan ervaren automobilisten. De afgelopen jaren zijn er al specifieke maatregelen genomen voor de beginnende bestuurder, zoals de invoering van een beginnersrijbewijs en strengere alcohollimieten.

In de nieuwe opzet staat de eigen verantwoordelijkheid van de aankomende bestuurder centraal. Zo worden aspirant-automobilisten nadrukkelijker opgeleid en geëxamineerd in zelfstandig rijden, gevaarherkenning, file rijden en milieubewust rijgedrag. Die elementen hebben geleid tot nieuwe examenonderdelen. Deze worden hieronder genoemd en nader toegelicht.
 • naar een variabel oriëntatiepunt rijden;
 • meerdere routeopdrachten tegelijk (clusteropdracht);
 • met behulp van een navigatiesysteem.

Tijdens het zelfstandig route rijden mag gebruik worden gemaakt van de ANWB-borden of andere routeborden. Ook kan er tijdens dit deel van het examen gevraagd worden om een parkeeropdracht, stopopdracht of een hellingproef te laten uitvoeren. Dit geldt niet voor de omkeeropdracht. De examinator hoeft de keuze voor de vorm van het zelfstandig route rijden niet vooraf aan te geven.Verder geldt dat voor de bijzondere manoeuvres een vrijstelling te behalen is door het succesvol afronden van de tussentijdse toets.

Aanvragen

Veilig op weg

Veilig deelnemen aan het verkeer is een kwestie van een goede rij-opleiding en het opdoen van ervaring. Vanuit onze dagelijkse praktijk laten wij onze leerlingen tijdens de rij-opleiding kennis maken met veilige deelname aan het verkeer. Je krijgt van ons een persoonlijke opleiding, waarmee je met vertrouwen deel kunt gaan nemen aan het verkeer. De resultaten van onze rij-opleiding kun je terugvinden bij het CBR, waar wij al een ver bovengemiddelde score halen. Dat betekent dat het overgrote deel van onze leerlingen hun rijbewijs haalt tijdens het eerste examen! Je kunt vrijblijvend met ons kennis maken, bel gerust voor een afspraak of vraag een les aan.

Aanvragen
rijopleiding